Industriële stijl is nog steeds helemaal in. Als je een vleugje rauwheid aan je interieur wilt toevoegen, dan kun je overwegen om industriële meubels in te bouwen. Deze populaire ontwerpstijl haalt zijn inspiratie uit antieke fabrieken en industriële gebouwen, wat resulteert in een uitstraling die zowel uniek als tijdloos is. Natuurlijk, als je in een oude fabriek woont, dan heb je waarschijnlijk onze hulp niet nodig om deze look te bereiken.

Maar voor de rest van jullie, lees verder voor wat tips over hoe je de industriële look kunt krijgen (zonder de stank;).

Hergebruik, hergebruik, hergebruik!

Een van de kenmerken van de industriële stijl is vaak meubilair dat hergebruikt is. Een antiek dressoir kan bijvoorbeeld een geweldig tv-meubel worden, of van een oude deur kan een salontafel gemaakt worden. Je kunt zelfs metalen buizen gebruiken om je eigen rekken te maken. De sleutel is om stukken te zoeken die geschiedenis en karakter hebben.

Hergebruik van meubels geeft je huis niet alleen een unieke en interessante uitstraling, maar het helpt ook om afval te verminderen en geld te besparen. Dus als je de volgende keer op een garageverkoop of vlooienmarkt bent, let dan op stukken die een nieuw leven kunnen krijgen in je huis.

Blijf bij een neutraal kleurenpalet

Bij industriële vormgeving is minder absoluut meer. Daarom is een neutraal kleurenpalet van zwart, wit en grijs essentieel. Dit zorgt voor de strakke lijnen en het overzichtelijke uiterlijk dat zo kenmerkend is voor industriële vormgeving. Bovendien kun je zo gemakkelijker verschillende stukken combineren zonder je zorgen te maken over botsende kleuren. Dus als je de perfecte industriële look wilt bereiken, blijf dan bij een neutraal kleurenpalet.

Gebruik natuurlijke materialen

Op het gebied van interieurontwerp zijn er veel verschillende denkrichtingen. Sommige mensen geven de voorkeur aan een meer strakke en moderne uitstraling, terwijl anderen de voorkeur geven aan een meer gezellige en traditionele uitstraling. Als je in het eerste kamp zit, zijn er een paar dingen die je kunt doen om die gepolijste look te bereiken. Eén manier is het gebruik van natuurlijke materialen.

Houten vloeren, stenen aanrechtbladen en katoenen vloerkleden zijn allemaal goede keuzes. Ze zien er niet alleen goed uit, maar voegen ook textuur en diepte toe aan je ruimte. En het beste is dat ze niet duur zijn. Dus als je op zoek bent naar manieren om je huis een opknapbeurt te geven zonder een fortuin uit te geven, overweeg dan om wat natuurlijke elementen in je inrichting te verwerken.

Gooi wat metalen accenten in de mix

Als je een industrieel tintje aan je interieur wilt geven, kun je dat doen met metalen accenten. Metalen elementen kunnen elke kamer een vleugje stoerheid geven, en ze kunnen op verschillende manieren in je inrichting worden verwerkt. Probeer bijvoorbeeld wat metalen verlichtingsarmaturen of hardware aan je ruimte toe te voegen. Of, als je echt een statement wilt maken, ga dan voor metalen meubelpoten. Pas wel op dat je het niet overdrijft – met een beetje metaal kom je een heel eind!

Laat wat licht binnen (maar niet te veel)

Zorg er tenslotte voor dat je ruimte goed verlicht is – maar niet te fel! Je wilt harde tl-verlichting uiteraard vermijden. Kies in plaats daarvan voor zachte gloeilampen of zelfs onbedekte gloeilampen (zorg er wel voor dat ze LED zijn, zodat ze niet te heet worden). Kaarsen zijn ook een erg goede manier om wat sfeerverlichting toe te voegen.

Kies voor stoere meubelen zonder poespas

Je hoeft niet je hele huis te “industrialiseren” om de industriële look te krijgen waar je voor gaat. Met industriële meubels van Houtmijn kun je een vleugje industriële stijl aan elke kamer toevoegen zonder overdrijven. Van bedden en ladenkasten tot salontafels en rekken, de industrieel geïnspireerde meubels zijn sterk genoeg om de dagelijkse slijtage te weerstaan. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende afwerkingen die passen bij je bestaande inrichting.

Conclusie

Met deze tips in gedachten ben je goed op weg naar die perfecte industriële look voor je huis – zonder het stinkende fabrieksgedeelte! Dus ga je gang en verbouw die oude dressoirs tot tv-meubels, struin antiekwinkels af voor unieke vondsten, en laat wat zacht kaarslicht binnen… Je gasten zullen het verschil nooit merken (tenzij je toevallig in een echt verbouwde fabriek woont… In dat geval kun je al deze adviezen in de wind slaan;).

Bedankt voor het lezen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen