Rome, de hoofdstad van Italië, de stad van lekker eten en natuurlijk de stad van de Romeinen. Heb je een tripje gepland naar deze mooie Romeinse stad met jouw ‘amore’? Dan kan je niet vertrekken zonder te weten wat de meest romantische activiteiten en plekjes zijn om in Rome te doen en te bezoeken. Deze worden hier voor jou op een rijtje gezet.

Vespa huren

Wat schreeuwt ‘Italië’ nu meer dan een Vespatocht? Niks natuurlijk. Een leuke romantische activiteit om met je lief te doen is het huren van een Vespa in Italië. Kies ervoor om één Vespa met z’n twee te huren zodat jullie elkaar lekker kunnen vastpakken tijdens het rijden. Rijd met de Vespa rond het Colosseum, door de smalle straatjes van Rome en naar de mooiste plekken om zonsondergang te kijken. Wat is er nu romantischer dan dit? 

Terrazza del Pincio

Zoek je het meest romantische plekje met zonsondergang? Dan moet je naar het Terrazza del Pincio. Dit is een plein met prachtig uitzicht en live muzikanten die daar met zonsondergang zullen optreden. Je kan op dit plein ook een mooie wandeling maken door de mooie tuinen en tussen de bomen en bloemen. Als je graag een hapje wilt eten dan kan je dit doen bij een van de vele restaurantjes bij het Piazza del Popolo. 

Ponte Milvio

Een romantisch tripje naar Rome is niet compleet zonder een wandeling over de Ponte Milvio. Deze brug is namelijk de meest romantische brug van Rome. Deze brug heeft zijn bekendheid te danken aan een Romeinse schrijver die een boek schreef waarin de twee hoofdpersonen een fietsslot vastmaakten aan de brug en de sleutel in de rivier gooiden om hun liefde te bevestigen. Iedere dag gaan er nog steeds koppels naar de slotenmaker om slotjes te kopen om te bevestigen aan deze brug.

Rondvaart op de Tiber

Een andere romantische optie om te kiezen tijdens je trip in Rome is een rondvaart op de rivier Tiber. Je vaart dan langs verschillende topattracties zoals de Sint-Pietersbasiliek, Vaticaanstad en bijvoorbeeld het Castel Sant’Angelo. Je kan kiezen voor een cruisetour met livemuziek. Verder is het ook mogelijk om een wijnproeverij te doen op de Tiber. Verder is het ook mogelijk om een romantisch diner op de rivier te doen. Je kan er dus voor kiezen om overdag of om ’s avonds de boottocht op de Tiber te doen. ’s Avonds is natuurlijk net een stukje romantischer in het donker bij kaarslicht. 

Ga jij als koppel naar Rome? Dan is er dus genoeg te doen en genoeg te zien in deze romantische stad.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen