Als je aan het inrichten van je huis denkt, wat komt er dan in je op? Denk je aan de verfkleuren op de muren of aan de stoffen van je woonkamermeubels? Misschien zelfs aan hoeveel bergruimte er is of gewoon aan hoe schoon het eruit ziet. Maar heb je wel eens gedacht aan alle kleine dingen die een ruimte echt kunnen samenbrengen en gezellig maken? Kussens zijn een van die kleine accenten die, als ze goed gedaan worden, veel effect hebben. Zie ze als een andere manier om je uit te drukken door middel van kleur en patroon! Je kunt kussens vinden met je favoriete dieren, bloemen, patronen…noem maar op! Deze 5 tips helpen je op weg om je bank er als een meesterwerk uit te laten zien.

1) Zoek je stijl

Hou je van felle kleuren? Pastels? Dierlijke prints? Als je het niet weet, vraag het dan aan iemand anders! Vrienden of familieleden zijn goede mensen om advies aan te vragen. Je kunt zelfs proberen in tijdschriften te kijken om inspiratie op te doen; blader ze door en omcirkel alle foto’s die je opvallen. Zo krijg je een idee van welke soort inrichtingsstukken elkaar aanvullen.

2) Meng patronen

Kussens zijn een geweldige manier om met patronen te spelen, omdat ze niet blijvend in je huis aanwezig zijn. Ze kunnen gemakkelijk verwisseld worden als je het patroon of de kleur beu bent. Het is gemakkelijk om kussens te vinden met aan elke kant een ander patroon, zo kan je ze makkelijk afwisselen.

3) Wees uniek

Hoewel kussens goed passen bij veel verschillende soorten meubels, zorg er toch voor dat je er niet te veel gebruikt. Als het lijkt alsof een heleboel kussens willekeurig op je bank gegooid zijn, dan ga je misschien te ver. Houd het bij ongeveer 3-5; als je er meer wilt, maak ze dan klein. Ze moeten niet je hele kamer overnemen door er omvangrijk uit te zien. Beschouw kussens als een accessoire in plaats van iets functioneels

4) Meng vormen en maten door elkaar

Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen bij het winkelen voor accentkussens, want er zijn zo veel mogelijkheden! De maten van kussens zijn verdeeld in 2 grote categorieƫn: vierkant en langwerpig/recht. Vierkante kussens zijn steviger gevuld dan langwerpige, waardoor ze steviger zijn. Anderzijds kunnen langwerpige kussens gebruikt worden om extra steun te geven aan de nek als je op een bank of stoel slaapt. Als je niet weet welke vorm het beste in je woon- of slaapkamer zal staan, raad ik je aan ze allebei te kopen! Ze zijn er niet alleen in unieke patronen en kleuren, maar ook in verschillende maten. Om het effect van elk kussen te maximaliseren, probeer je een vierkant kussen naast twee rechthoekige te leggen; het zal je ruimte er stijlvol en modern uit laten zien!

5) Combineer kleuren

Denk je er over om verschillende tinten van dezelfde kleur te gebruiken? Goed punt! Dat is erg stijlvol en je zult zien dat het er echt mooi uit gaat zien. Maar hoe combineer je ze? Het is gewoon een kwestie van doen om de tinten te vinden die goed bij elkaar passen. Als je houdt van fellere tinten (zoals groen, geel of rood), vraag dan advies aan iemand in je omgeving.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen