Een traplift laten plaatsen is voor veel mensen een hele stap. Toegeven dat de jaren een beetje beginnen te tellen, dat bewegen niet meer zo vanzelfsprekend gaat als voorheen. Nooit leuk, al helemaal niet makkelijk, maar helaas wel de realiteit. In plaats van deze te ontkennen, kiezen steeds meer mensen ervoor om dit juist zo snel mogelijk te accepteren, en niet langer te wachten met het doorvoeren van aanpassingen aan hun woning, zoals trapliften. En daar hebben zij heel goede redenen voor.

Waarom zou je jezelf kwellen?

De belangrijkste reden om niet te lang te wachten met het plaatsen van een traplift, is dat het simpelweg niet nodig is om jezelf langer te kwellen dan nodig is. Als je dag in dag uit iets moet doen dat moeilijk gaat, dat pijn doet, dan grijp je meestal in. Zou deze situatie zich op je werk hebben voorgedaan, dan had je al lang aan de bel getrokken. Waarom zou je het dan in je eigen huis wel laten voortduren?

Je voortbewegen door je eigen huis zou zo min mogelijk moeite mogen kosten, en al helemaal niet pijnlijk moeten zijn. De hindernissen die ervoor zorgen dat dit wel het geval is kun je dus het best wegnemen. Dat komt je wooncomfort sterk ten goede, net als je algehele welbevinden. Wees niet te streng voor jezelf, en kwel jezelf niet onnodig als een oplossing zo eenvoudig is.

Beter nu al dan wanneer het echt niet meer gaat

Veel mensen wachten met het doen van aanpassingen tot het echt noodzakelijk is, er geen manier is om zonder te leven. Dat is aan de ene kant logisch, maar aan de andere kant ook een risico. Aanpassingen aan de woning kosten nu eenmaal wat tijd, en al kunnen trapliften doorgaans snel geplaatst worden, het is toch zeker een paar dagen of weken behelpen als je echt de trap niet meer op kunt komen. Merk je dat dat steeds lastiger gaat, en is de kans klein dat dit gaat verbeteren? Wacht dan niet tot je ├ęcht niet meer kunt, maar grijp net een beetje eerder in.

Het is zo gepiept

Bij het plaatsen van trapliften denken veel mensen nog aan een lang proces, vol keuringen en wachttijden. Dat hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Besluit je om er zelf eentje aan te schaffen, dan kun je direct bij de fabrikant terecht. Meer informatie vind je hier: https://handicare-trapliften.nl/. Deze maakt een offerte, en kijkt wat er precies mogelijk is. Het plaatsen zelf is vervolgens meestal ook binnen een dag gepiept.

Alleen als je de lift wilt laten vergoeden vanuit de WMO ben je wat langer bezig. In die situatie meld je je namelijk bij een speciaal loket van de gemeente, die de hele procedure van keuring en bepalen wat je precies nodig hebt opstarten.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen