Nachtrust is belangrijk om goed te functioneren overdag. Een matras dat bij jouw lichaam past, kan hieraan bijdragen. Wanneer je op zoek bent naar een nieuw matras kom je waarschijnlijk veel verschillende soorten tegen. De dikte en de grootte van een matras kunnen verschillen, maar ook het materiaal waarvan een matras is gemaakt. Koudschuim matrassen zijn al jaren erg populair, gel matrassen zijn daarentegen vrij nieuw op de markt. De matrassen verschillen behoorlijk qua ligcomfort. Welk matras past het beste bij jou?  

Koudschuim matrassen 

Koudschuim zorgt voor een veerkrachtig en ventilerend bed. Het koudschuim is zeer elastisch en wordt daardoor als zeer comfortabel ervaren. Dit soort wordt ook wel als meest luxe schuim gezien. Een koudschuim matras gaat lang mee: gemiddeld zeker 12 jaar. Koudschuim matrassen worden vaak gebruikt in ziekenhuizen. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en hebben minder kuilvorming. Een koudschuim matras ventileert en neemt vocht op. Het vocht zinkt makkelijk door het matras heen, waardoor iemand die zweet geen last krijg van een klam matras. 

Nadeel van koudschuim matrassen is wel dat de matrassen redelijk dik en zwaar zijn. Hierdoor is het minder gemakkelijk te verplaatsen. koudschuim matrassen hebben, net als pocketvering matrassen, een hoog ventilerend vermogen, waardoor het in de winter soms als minder prettig wordt ervaren. Het matras kan dan koel aanvoelen. 

Gel matrassen 

Gelmatrassen zijn een nieuwer concept en kunnen een goed alternatief voor pocketvering matrassen of traagschuim matrassen bieden. De binnenkant van het matras bestaat uit een gel die zich perfect naar je lichaam kan aanpassen. In tegenstelling tot de hoge tegendruk van koudschuim, biedt gelschuim een zachter liggevoel. Dit is een kwestie van smaak. Een gel matras kan interessant zijn als je veel last hebt van lichamelijke problemen. De gel laag zorgt voor optimale drukverlaging op je lichaam. Deze matrassen zijn geschikt voor mensen die liever wat koeler slapen en die graag zacht liggen. Door het zachte matras is dit matras erg geschikt voor zijslapers en mensen met rug- of nekpijn. 

Nadeel van gel matrassen is dat ze minder geschikt zijn voor de buikslapers en de wat zwaardere mensen. Het slaapklimaat op het gelschuimmatras is koeler omdat de luchtcirculatie van een gelschuimmatras zeer goed is. Voor koukleumen is dit matras dus minder geschikt. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen