Een van de belangrijkste en meest persoonlijke ruimtes in elk huis is de keuken. De stijl en functie van een keuken zijn een weerspiegeling van onze levensstijl en smaak. Daarbij is het belangrijk om de keuken goed schoon te kunnen houden, er fijn in te kunnen koken én alles bij de hand te hebben. Kies je voor een keuken met veel tierelantijntjes of juist een hele moderne strakke keuken? Wil je een industriële uitstraling of juist meer romantisch? Waarom zou je het bij één stijl houden? Het combineren van verschillende keukentrends is juist leuk en het maakt jouw keuken echt tot jouw keuken. Niemand anders heeft dezelfde! Je begint wel bij de basis. Laten we zeggen, een industriële keuken. Hoe maak je die nu nog functioneler?

Wat zijn de kenmerken van een industriële keuken?

Een industriële keuken is vaak ruim en functioneel, met een gevoel van ruwheid en onafgewerkt karakter. Het is een stijl die teruggrijpt naar het verleden, toen fabrieken en magazijnen werden omgetoverd tot woonruimtes. Kenmerkend voor de industriële keuken zijn elementen zoals blootgesteld metselwerk, oude houten balken, grote metalen raamkozijnen en vintage accessoires. Het kleurenpalet is vaak neutraal, met veel grijs, zwart en wit.

Belangrijke elementen om te overwegen

Bij het ontwerpen van een industriële keuken zijn er een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden. Ten eerste is het belangrijk om te zorgen voor voldoende opslagruimte. Omdat de industriële stijl vaak veel open ruimte heeft, moet je creatief zijn met je opslagoplossingen. Je wilt nu eenmaal niet dat alles in het zicht staat. Dat maakt de keuken rommelig en minder goed te overzien. Ook wordt het schoonmaken dan een stuk lastiger.

Een combinatie van een industriële en moderne keuken is dan misschien een beter plan. De moderne stijl is minimaal en strak, met een focus op functionaliteit en organisatie.

Hoe combineer je met een moderne stijl?

Het combineren van een industriële naar een moderne keuken kan beginnen met het vervangen van oude, versleten apparaten door nieuwe, energiezuinige modellen. Het (deels) vervangen van open rekken door gesloten kasten kan ook helpen om een meer gestroomlijnde, moderne look te creëren. Het kiezen van de juiste kleuren en materialen kan ook een grote impact hebben op de algehele uitstraling van je keuken. Moderne keukens hebben vaak gladde, glanzende oppervlakken en neutrale kleuren. Voor een moderne keuken zijn roestvrij staal, glas en glanzend kunststof populaire materiaalkeuzes. Wat kleur betreft, zijn zwart, wit en grijs klassieke keuzes voor een modern palet. Combineer deze materialen en kleuren met de materialen en kleuren van je basiskeuken en voilá: jouw keuken is helemaal naar jouw zin!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen