Je realiseert het je misschien niet, maar de gemiddelde mens besteedt meer dan vijf uur van zijn week aan huishoudelijke taken. Dat is meer tijd dan ze besteden aan het pendelen van en naar het werk! En hoewel de meeste mensen graag een schoner huis zouden hebben, hebben velen het gewoon te druk met andere dingen. Er zijn echter tal van manieren om thuis te doe-het-zelven die je op de lange duur tijd besparen. Hier zijn vijf eenvoudige tips om je huis te laten schitteren zonder de hele dag te hoeven schrobben!

1) Organiseer jezelf

Dit lijkt misschien een voor de hand liggende, maar als je je huis in minder tijd schoon wilt hebben, dan is alles bij elkaar krijgen de sleutel. Je kunt beginnen met het sorteren van alle voorwerpen in je kast en lades . Je kunt alles doneren, recyclen of ordenen. Als je dit regelmatig doet, wordt het veel gemakkelijker om je huis te onderhouden en de boel gaandeweg schoon te houden.

2) Eerst de vloer

De gemakkelijkste manier om het meeste uit je schoonmaaktijd te halen is door van boven naar beneden te beginnen! Veeg je vloeren en dweil ze met een vochtige sponsmop voor je aan iets anders begint. Zo voorkom je dat je stof moet opruimen dat valt terwijl je rond het huis werkt, en ben je minder tijd kwijt met vegen aan het eind van je klusjes! Er is niets ergers dan met blote voeten op deeltjes vuil of zand te stappen.

3) Opruimen

Deze tip lijkt misschien gezond verstand, maar de meeste mensen vergeten vaak om hun rommel als ze die maken op te ruimen. Als je het aanrecht opruimt voor je begint te koken, als je kinderen hun speelgoed terugbrengen naar hun kamers en verdwaalde kleren op de vloer oprapen – zul je merken dat het veel gemakkelijker is om de boel schoon te houden .

4) Je hebt niet veel ruimte nodig

Veel mensen denken dat een huis met vijf slaapkamers betekent dat ze meer tijd moeten besteden aan het schoonmaken van die extra kamers. Maar als die vijf slaapkamers gevuld zijn met stapelbedden voor je kinderen, is er geen reden waarom al die kamers niet in één huis kunnen passen! In feite hebben de meeste huizen maar drie aparte ruimtes nodig: een woonkamer , een keuken en een badkamer. Op die manier is, als je in één ruimte klaar bent met je klusjes, de rest gemakkelijk binnen handbereik!

5) Evalueer je schoonmaakmiddelen

Het lijkt misschien alsof het hebben van veel schoonmaakmiddelen het antwoord is op schonere vloeren, maar als je ze in de open lucht laat staan, zitten ze je alleen maar in de weg. Berg ze op in kasten of onder gootstenen, zodat je kunt schoonmaken zonder voortdurend flessen en spuitbussen om te stoten

Wat het weggooien van je afval betreft, zijn er verschillende mogelijkheden, waaronder traditionele vuilnisophaaldiensten of afvalcontainers huren . Hoewel dit een van de vervelendste onderdelen van doe-het-zelf projecten is, helpt het wel om de zaken thuis vlot te laten verlopen als je minder tijd nodig hebt om zelf al die spullen te sorteren.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen