Is jouw dochter toe aan een make-over van de slaapkamer, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Je kunt een allegaartje bij elkaar verzamelen, maar als je kiest voor een bepaalde stijl in de slaapkamer wordt het inrichten een stuk overzichtelijker en eenvoudiger. Bovendien is een consequente stijl in een slaapkamer veel rustiger. We geven je graag vijf inspirerende stijlen om een slaapkamer om te toveren tot een leuke meidenkamer.

Het ‘meisje-meisje’

Is je dochter een echt ‘meisje-meisje’? Daar hoort een roze slaapkamer bij. Roze laat zich goed combineren met wit. Kies bijvoorbeeld voor witte muren, schilder daarvan één muur roze en breng accenten aan, zoals gordijnen oud roze of zachtroze kussentjes op bed. Je kunt kiezen voor een ‘ouderwetse’ inrichting met franjes en veel tierelantijntjes, maar een moderne, strakke roze kamer kan ook heel goed.

Het sportieve meisje

Houdt je dochter van sport? Ga dan voor een strakke inrichting en kies voor posters van sporthelden aan de muur, lijst sportkleding in en zet trofeeën in de slaapkamer. Kleuren die hier goed bij passen zijn rood, wit en blauw, met een meer industriële stijl.

Het natuurmeisje

Is je dochter graag buiten in de natuur? Haal dan de natuur naar de slaapkamer. Planken aan de muur waar ze haar vondsten, zoals stenen en blaadjes op kan uitstallen, een bamboe bed en meubels, groene muren en natuurlijk lekker veel natuurlijk licht en planten horen in een natuur-slaapkamer. Wil ze graag een huisdier? Dan kan dit het moment zijn een dier te laten kiezen. Een terrarium of een vissenkom in de slaapkamer past helemaal binnen het natuurthema.

Het sprookjes-meisje

Kies je voor een sprookjesthema, dan kun je heel veel kanten op. Schilder bijvoorbeeld een sprookjesbos op de muur. Ben je wat minder handig met de verfkwast, dan kies je voor muurstickers of behang. Bij een sprookjesthema horen een kasteel om mee te spelen, knuffels en knutselmateriaal om de fantasie van je dochter de vrije loop te laten. Kleuren zijn aardetinten en natuurlijke kleuren zoals groen en lichtblauw, maar ook roze past hier prima bij.

Het studiemeisje

Houdt je dochter van studeren? Dan is een rustige slaapkamer belangrijk waarin ze zich goed kan concentreren. Natuurlijk licht en goede verlichting om bij te lezen en werken, een bureau en goede stoel en natuurlijk kasten of planken waar ze veel boeken in kwijt kan. Bij deze kamer past een moderne, strakke stijl met rustige kleuren zoals aardetinten.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen