De slaapkamer is vaak jouw eigen kamer waar je volledig tot rust kunt komen. Het verschilt per persoon hoeveel tijd iemand doorbrengt in zijn of haar slaapkamer. Eén ding is zeker: bijna iedere dag breng jij de nacht door in jouw eigen slaapkamer. Het is een plekje die jij geheel naar eigen wensen kunt inrichten. Kies een stijl die bij jou past en maak het helemaal eigen. Er zijn een aantal verschillende stijlen in de slaapkamer mogelijk. Ben jij benieuwd naar de verschillende interieurstijlen voor jouw slaapkamer? Lees snel verder en ga op zoek naar inspiratie voor jouw eigen slaapkamer. Maak van je huis je thuis! 

Klassieke stijl 

Als jij voor de klassieke stijl kiest, dan wordt er een elegante en chique uitstraling gecreëerd. Het bed, de verlichting en overige meubels in de slaapkamer zijn zeer bepalend voor deze stijl in jouw slaapkamer. Hang een kroonluchter als lamp boven het bed, kies voor de vintage meubels in de slaapkamer en leg een prachtig vloerkleed onder het bed. Daarnaast heeft de klassieke stijl ook een aantal vaste kleuren. De kleuren die je veel terugziet komen bij deze stijl zijn: grijs, bruin en beige. Deze kleuren worden gecombineerd met de materialen hout, koper en zilver. Het geheel zorgt in dit geval voor een klassieke stijl in jouw slaapkamer. Indien jij voor een hele aanpassing wilt gaan, kan je de vloer en wand ook veranderen. Door middel van een marmer- of houtlook, maak jij de klassieke stijl helemaal compleet

Moderne slaapkamer

Ga jij graag mee met de tijd? Dan is het nu de hoogste tijd om kennis te maken met de moderne slaapkamer. Bij de moderne slaapkamer staat de minimalistische en strakke inrichting centraal. Een strakke afwerking van het bed van Boxspring Xpert en de meubels is een essentieel onderdeel voor de moderne look. De moderne stijl is erg rustig. Er wordt weinig gebruik gemaakt van accessoires in de moderne slaapkamer. Daarnaast worden de kleuren grijs, zwart en wit altijd gebruikt voor de basis. Deze kleuren kunnen eventueel worden gecombineerd met blauw, groen, oranje of rood. Als laatst heeft de verlichting ook nog invloed op de stijl in de slaapkamer. In een moderne slaapkamer worden vaak spotjes gebruikt. De kledingkasten zijn vaak voorzien van een ledstrip. 

Industriële inrichting 

De industriële stijl wordt vaak geassocieerd met een stoere uitstraling. De basiskleuren, wit, grijs en zwart, worden gecombineerd met een stenen, houten of betonnen look. Het is belangrijk om in ieder geval een industriële lamp in de slaapkamer op te hangen. De industriële lamp is onder andere te herkennen aan de losse bedrading en de lampenkap van staal of ijzer. In de slaapkamer wil je natuurlijk geen grauwe indruk achterlaten. Dit kan je voorkomen door middel van een plant. De groene touche in de slaapkamer zorgt voor het nodige zuurstof en brengt de stoere uitstraling tot leven. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen