Er zijn verschillende soorten glas en iedere soort heeft zijn eigen voor en nadelen. Door de verschillende eigenschappen, heeft iedere soort glas ook andere gebruiksdoeleinden. Soms is dubbel glas zelfs een betere optie dan triple glas. Triple glas is dus niet altijd de beste optie die er is. Als je overweegt om triple glas aan te schaffen, kun je het beste eerst de voor- en nadelen door te lezen. Daarna kun je pas een weloverwogen keuze maken. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan verder en kom erachter! 

Eigenschappen van triple glas

Triple glas is glas dat is opgebouwd uit drie glasplaten. Tussen deze glasplaten zitten tussenruimtes die gevuld zijn met lucht. Deze tussenruimtes zorgen voor een goede isolatie. Triple glas is ook verkrijgbaar met allerlei toepassingen. Zo is er een zonwerende variant en een speciaal veiligheidsglas met drie glasplaten. De zonwerende variant houdt de warmte van de zon tegen. Deze soort glas wordt vaak gekozen door mensen die een raam hebben waar de hele dag de zon op staat. Veiligheidsglas is ideaal op inbraakgevoelige plekken. 

De voordelen 

Triple glas heeft een betere isolatiewaarde dan dubbelglas, doordat triple glas uit drie glasplaten bestaat met twee tussenruimtes. Met goede isolatiewaarde bespaar je al snel veel geld op je energierekening. In de winter blijft de woning warm en in de zomer blijft jouw huis heerlijk koel. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het milieu. Doordat er minder wordt gestookt, wordt er namelijk minder CO2 uitgestoten. Het laatste voordeel is de sterkte van het glas. Doordat het glas zo sterk is, valt het onder veiligheidsglas. 

De nadelen 

Als je dubbel glas wilt vervangen voor triple glas, kan dat lastig zijn. Triple glas is namelijk een stuk dikker dan dubbel glas. Hierdoor is de kans groot het triple glas niet in de bestaande kozijnen past. Je moet dan eerst de kozijnen laten vervangen. Het nadeel daarvan is dat daar hoge kosten aan verbonden zitten. Een ander nadeel is de condensatie aan de ramen. Door de goede isolatiewaarde, is er namelijk minder ventilatie in huis. Dit kan worden opgelost door ventilatieroosters boven de ramen. 

Laat je adviseren door de expert 

Nu je de voor- en nadelen van  triple glas weet, kun je zelf bepalen of het iets is voor in jouw huis. Als je meer informatie wilt, kun je een kijkje nemen op de website van Glasgigant

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen